Wednesday, September 07, 2016

Linjoilla / On the routes

6-7.9. oli vuorossa talousmetsien linjat. Kävin ensin B-linjan, jolla näin kaksi ukkometsoa. Tien varrella näin koppelon ja metson sekä linjan ulkopuolella vielä ukkometson.

Mutta tali-hömötiaisparvessa näin syksyn ensimmäisen taigauunilinnun (k). Parvessa oli vielä kaksi pajulintuakin (k). Pahasrovanselässä.

Muita lintuja kaksi hiiripöllöä, kolme piekanaa (k), 6+4 pohjansirkkua, 4 metsäkirvistä, peukaloinen, vihervarpusia, 2 isolepinkäistä, 10 isokäpylintua ja lapinsirkku.

Nuoren uroshirven näin rajan varressa.

Illalla katsellessani Rajavaaroista näin kaukana Venäjällä lumihuippuisia tuntureita.

A-linjalla näin kaksi teertä, joista ainakin toinen oli naaras. Linjan ulkopuolella n. 100 m linjasta näin 7 yks. teeripoikueen, jossa oli ainakin 4 naarasta ja 2 urosta. Myös koppelon näin linjan ulkopuolella.

Lisäksi 15 yks. isokäpylintuparvi, 4 peippoa, esiaikuinen merikotka (k), leppälintu, tiaisparvi jossa 2 pajulintua, metsäkirvisiä, vihervarpusia, isolepinkäinen, hiiripöllö ja räkättejä matkalla NW. Myös nuoren uroshirven näin taas, mutta eri elukan.

Ensimmäisenä päivänä oli aika kirkasta, mutta toisena satoi aamusta pitkään. Lämpötila oli keskim. 8 astetta. THLabels: , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?