Monday, August 31, 2015

Kanalintulaskentaa / Counting gallinaceous birds

Kävelin talousmetsien kanalintulinjat kahtena päivänä, 20 ja 20 km. Ensimmäisenä päivänä näin kaksi ukkometsoa. Molemmat olivat männyissä. Mitähän ne siellä tekivät. Ensimmäinen  puoli yhdentoista ja toinen yhden aikaan. Sää oli pilvipoutainen, alun toistakymmentä lämmintä ja vähän tuuleskeli.

Muita havaintoja ampuhaukka.

Toisena päivänä näkyi vain teeriä. Ukkoteeri, nuori uros ja naaras, ukkoteeri, ukkoteeri ja kaksi akkateertä, yht. 7 lintua.

Toisena päivänä tuli kovasti muita lintuhavaintoja, lähes kaikki mahd. haukat. Siis 2 kanahaukkaa, varpushaukkanaaras, ampuhaukka, tuulihaukka, muuttohaukka, sinisuohaukka ja piekana. Vielä näin kaksi hiiripöllöä. Muuttoaika on alkanut.

Muita muuttolintuja olivat 1 + 4 lapinsirkkua, luoteeseen meneviä räkättejä muutama, peukaloinen Törmäojalla, hippiäisiä, leppälintuja, isolepinkäinen ym. Havainnot etupäässä Sokliaavalta.

30.8. aamulla huoltouran kunnostaja näki aamulla Ainikuusikossa hirven kaksoisvasoineen ja loppupäässä poikametson. Aleksi ja Anni taas näkivät 31.8. pois mennessään ennen Savukoskea lapinpöllön lentävän tien yli. Aleksilla oli lisäksi muutama pohjansirkkuhavainto aseman seudusta samalta ja ed. päivältä.


Kuvissa kanahaukka, sinisuohaukka, hetehorsma ja jäkälikköistä maastoa rajan takaa. Kauempi laki Tepsitunturi, lähemmän vaaran nimestä ei ole tietoa. TH



Labels: , , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?