Monday, December 01, 2014

Rajan tuntumassa / By the boarder

Yöllä pakastui. Asemalla oli 11-12 astetta ja Yli-Nuortilla -20 astetta. Päivän mittaan pilvistyi ja lämpötila nousi -7 asteeseen. Aivan tyyntä oli.

Koppelopari hakoi muutama sata metriä asemasta länteen. Pitkänjängän maisemissa oli ukkometso ja Kynsikankaalla toinen hakomassa. Hauhon jänkärämiältä löytyi kaikkiaan 5 mustaa metsoa hakomasta.

Teeriä näin yhden Ainijärvellä ja mahd. toisen Yli-Nuortin varrella. Tai sitten se oli haukka, joka lähti jo satojen metrien päästä. Ainikuusikossa lähti riekkopari.

Poromies näki hirven hyppäävän väliaidasta yli Kynsikurulla, minäkin näin jäljet. Elukka oli kuulemma melko pienikokoinen. Iso sen sijaan oli hirvi, jonka löysin myöhemmin Kynsivaaran ylärinteestä. Sonnilla oli n. 4 piikkiä puolellaan, edelleen sarvet päässä.

Hirviä tuntuu vielä olevan, kertoili hirvenpyytäjä Ainikuusikossa. Samaan aikaan kuului lähistöltä kahden koiran haukkua.

Ahmanjäljet löytyivät Nuorttitunturista ja myös Tippaojan varrelta. Varmaan sama eläin ollut liikkeellä. Suden vanhempia jälkiä näkyi Peltoselässä.

Peltoselässä kuulin myös kirjosiiven ääntä. Vielä ne eivät ole kaikki häipyneet. Ja Ainijärvellä tuli talitintti aivan viereeni autokatoksessa, melkein kädelle. Olikohan sillä nälkä. Ei ollut mitä antaa.

 TH

Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?