Friday, May 20, 2011

Ainijärvellä ja Loitsalla / On the lakes Ainijarvi and Loitsanlampi

Kuukkelin pesä oli tyhjä, ja poikaset ovat lähteneet ilm. pari päivää sitten, joten kirjojen ilmoittama pesäpoikasaika 19-20 vrk pitää täälläkin paikkansa.


Löysin järripeipon pesän kesäpolun varrelta. Se oli valmiiksi rakennettu.


Ainijärvellä oli uusina muuttolajeina rantasipejä, 2 paria tukkakoskeloita, iso arktisten muuttajien parvi (30 mustaalintua, 10 pilkkasiipeä ja 1 koirasalli), keltavästäräkkejä ja 3 lapintiiraa. Lisäksi oli 4 isokoskelokoirasta ja 4 joutsenta järven itäpäässä. Harjulta näin kaksi uroshirveä syömässä jängän laidalla.


Loitsanlammella uiskenteli 78 vesilintua. Niistä harvinaisin oli punasotkakoiras (k). Punasotkasta on aikaisemmin vain yksi havainto tästä kairasta - Ainijärvellä 4 koirasta v. -78). Muut vesilinnut olivat pilkkasiipipari, tukkasotkia, haapanoita, sinisorsia, taveja jne. Myös joutsenpari oli paikalla, mikä tekee pari lisää määrään (k). Lammen alueella lauleli pajulintuja, kuului jänkäkurpan kopsetta, uusina lajeina. Sinisuohaukkakoiras lensi soidinlentoa lammen pohjoispuolella ja taivaanvuohet (k) mäkättelivät. Länsipuolella näin ketun myyränpyynnissä ja hirvi tuli syömään jängälle. TH

Labels: , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?