Thursday, August 26, 2010

Pohjois-Suomen kurssi / The course of northern Finland
Helsingin yliopiston metsäylioppilaiden Pohjois-Suomen kenttäkurssi alkoi asemalla 25.8. Seuraavina päivinä vierailtiin alueen yhteismetsien ja Metsähallituksen mailla. Yötä oltiin Kenttälammen kämpällä kuten edellisvuonnakin.
-----
Kuvissa hiiripöllö Pölkkykämpän maastossa, kuollut päästäinen ja poroaidan alitse Suomen puolelle tulleen karhun jäljet ja Koivuselässä, kuten kuva rajalta. Rikkilehdossa helmipöllö oli jäänyt kiipeliin siementen keruusuppiloon ja kuollut (esittelijänä tri Saari).
-----
Muita havaintoja olivat kirjosiipikäpylinnut Yli-Nuortin autopaikalla ja Kuusi-Nurusvaarassa, jossa myös palokärki. Tuulihaukka ja piekana Aita-Kaakkurivaaran maastossa 25.8. 26.8. tavattiin tuulihaukka Suoltijoella ja ampuhaukka Venehaaran maastossa, sekä illalla sinirinta Kuutsjärven pajukossa. Kantolan Pertti kertoi nähneensä Saukkojärvellä merimetson 22-24.8.
Aamulla 25.8. matkalla töihin näin vielä haarapääskyn Vuostimossa ja ampuhaukan Sokanaavalla.
-----
Ilmat olivat kylmiä, öisin lähellä nollaa ja päivisin alle 10 astetta koillistuulen tuivertaessa. Vettä tuli vähän muutaman harvan kerran. Tällaista säätä on jatkunut jo yli viikon. TH

Labels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?