Friday, April 26, 2019

Lämmin jakso loppumassa / A warm period changing

Lämpöä on riittänyt. Päivisin on ollut yli 10 astetta muutamana päivänä, tänään +13-14 astetta. Lumenpinta on laskenut 5-8 cm päivittäin (nyt n. 40 cm). Yöllä on käyty lähellä nollaa. Huomenna kuitenkin viilenee.

Yläkuvassa on vanha maakotka, toinen Kemijokivarren kotkaparista, jotka leijailivat pitkänäperjantaina mennessäni vapaille.

Eilen palatessani vapailta näin pari piekanaa ja hiiripöllön (k) Sotajoella. Tänään näin Saun kuruilla varoittelevan piekanan. Ilm. aloittamassa pesintää.

Asemalle tuli eilen västäräkki ja peukaloinen ja rautiainen lauloivat Kuutsjärvellä. Tänään kuulimme P. Piisilän kanssa maastoreissuillamme kolme peukaloista lisää. Petri kuuli myös punakyljen laulavan ja näki pari kulorastasta. Minä taas kuulin pohjoiseen matkaavien laulujoutsenten ääntä, näin tuoreet melko isot karhunjäljet Rakitsan rinteellä ja muutaman järripeipon ruokintapaikalla.

Petri näki kolme erillistä ukkometsoa pohjoisen puolella ja minä näin yhden Hirvaskankaalla. Pyyparin Petri näki Hauhossa. TH
 
 
 

Labels: , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?