Saturday, September 17, 2016

Taigauunilintujen päivä / The day of Yellow-browed Warbler

Tänään oli mukava ilma. Puolipilvistä, tyyntä ja hieman toistakymmentä astetta lämmintä.

Aamulla 7. jälkeen kuulin heti taigauunilinnun talitiaisparvessa pihalla. Myöhemmin tapasin vielä kaksi lintua tiaisparvissa. Toinen oli hippiäisten kanssa yhdessä ja meinasi olla vaikeata erottaa niitä toisistaan. Hippiäiset olivat kuitenkin vähän epäsiistimmän näköisiä ja pyrstö hieman lyhyempi, vaikka ei se pitkä ole taigauunilinnullakaan.

Hippiäisiä oli kolme kertaa, ensin 5, sitten 4 ja lopulta 2 omassa porukassaan.

Tapasin vielä peipon lennossa, vihervarpusia, isokäpylintuja, rautiaisia, punarintoja, puukiipijän. Räkättejä lenteli 5-20 yks. porukoissa NW suuntaan.


Hirvasjoen takana kiljui kotka kaarrellessaan viitisen minuuttia. Ei se ollut kuitenkaan kiljukotka, vaan esiaikuinen maakotka.

Metsojakin alkaa näkyä. Tänään löysin ensin 3-4 uroksen porukan kuusten alta Hirvasjokivarresta. Sitten oli 1-2 kerralla, 3 koppeloa ja 7 urosta kaikkiaan. Muut kanalintulajit on kai maa niellyt.

Hirvet olivat tehneet kiimakuoppiaan muutamaan paikkaan. Ja kuulin puhelimesta, että jonkun koira oli tullut karhun perässä puistoon Ainikuusikon suunnalta. Kumpaakaan en kuitenkaan nähnyt, tosin melko tuoreen, ison marjapaskan löysin Petäjärinteeltä.

Niin, ja jänis oli makuulla kuusen alla Kuntasjoen varrella ei kaukana Kuutsjärvestä. TH

Labels: , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?