Monday, September 12, 2016

Mielenkiintoisia tuttavuuksia / Interesting meetings

Aamulla satoi vettä. Sitä tuli iltapäivälle asti. Lämmintä oli kymmenkunta astetta.

Aamusumussa ennen kahdeksaa laidunsi koppeloporukka koirankopin ruohikossa. Karin huomasi neljä isoa lintua aamiaispöydässä. Aleksi oli nähnyt ilmeisesti samat linnut Kotovaaran lakialueella eilen. Varmaankin osa näistä oli samoja lintuja, jotka kävivät keväällä samalla paikalla.

Vesisateessa ennen aamukymmentä kuulin selvän sinipyrstön piippauksen aseman puista. Lintua itseään en kuitenkaan löytänyt. Mutta vähän myöhemmin sama lintu äänteli Kuutsjärven pusikossa. Sain sen näkyviin ja jonkinlaisen kuvankin.

Samaan aikaan huomasin myös pienenpienen linnun pajukossa lähellä sinipyrstöä. Arvasin, mistä oli kysymys ja kohta näinkin sen kunnolla ja sain kuvia (k). Siis taigauunilintu.

Sen lähellä oli toinenkin lintu, jonka luulin olevan sinipyrstö. Aleksi kävi myöhemmin katselemassa tilannetta ja totesi näitä "inoja" olevan kaksi. Hän näki sinipyrstönkin ja sai siitä paremman kuvan kuin minä (k).

Kuutsjärven pöpelikkö on osoittautunut vuosien varrella hyväksi muuttolintujen tapaamispaikaksi.

Iltasella lähdin vieraana olevan Päivin kanssa etsimään lapinleinikkiä, jonka hän tiesi löydetyn alueelta kauan sitten. Parista paikasta puron varrelta kasvin lehtiä löytyikin (se kukkii alkukesästä). Minulle uusi laji, eikä mikään yleinen täällä. TH, AMLabels: , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?