Saturday, August 20, 2016

Kurssilaisten linturyhmän retki / Bird observation group on the line

Kiersimme jo totuttuun tapaan metsäopiskelijoiden kanssa lintulaskentalinjan aseman itäpuolella. Sää oli mukava, 16-18 astetta lämmintä, tuuli heikkoa ja ohutta pilveä. Mäkärät kuitenkin vähän häiritsivät. Joku ruoste koivuissa oli värjännyt Hirvasjoen latvalammen pintaa.

Koko linjan pituus on 17 km ja sillä on 20 laskentapistettä. Linja on kyllä tarkoitettu alkukesän laskentoihin, mutta voihan sitä testata loppukesälläkin. Ja kurssilaiset samalla harjoitella tutkimuksen tekemistä.

Lintuja riitti joka pisteeseen, tosin vähänlaisesti. Runsaslukuisin laji oli niittykirvinen, 40 yks. Kirviset olivat muutolla. Pajulintuja kuului myös suhteellisen paljon, 19 yks. Taviokuurnakin tuli tutuksi, 9 yks., kuten Lapin lajit kuukkeli 5 ja lapintiainen 7 yks. Kaikkiaan 18 lajia. Pari tuntemattomaksi jäänyttä ääntä kuultiin.

Petolintuja näimme pisteissä 3 tuulihaukkaa ja hiiripöllön. Pisteiden ulkopuolella lisäksi 2 piekanaa ja nuori kanahaukka (k). Sen sijaan kanalinnut häiritsivät poissaolollaan. Löysimme kyllä ukkometson rypypaikan ja koppelon sulan. Onkohan maakotka, jonka höyhenen löysimme, syyllinen katoon?

Melko tuoreille karhunpaskoille satuimme Pulkkatunturissa. TH ym.
 
 

Labels: , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?