Thursday, June 11, 2015

Kesäkuuta / June

Kylmää ja sateista edelleen. Yöllä oli nelisen astetta lämmintä, päivällä lähellä kymmentä. Tuuleskeli kylmästi luoteesta.

Ensimmäiset rentukat ovat kukassa. Ensimmäinen kukkija on ollut varmaankin korpiorvokki, kuten yleensäkin. Myös mustikat ovat aloittaneet ja ensimmäiset hillatkin. Koivu kukkii, mutta vähänlaisesti ja kuusi on aloittamassa. Saa nähdä tuleeko kuusenkäpyjä. Silloin käpylinnut pysyvät ja lisääntyvät.

Nyt käpylinnut ovat liikkeessä. Tänään näin laskentalinjalla ja ulkopuolella 52 isokäpylintua, 41 kirjosiipeä ja 10 pikkukäppäriä. Muista linnuista puukiipijöitä ja peukaloisia tuli vastaan molempia 4 yks. Hippiäinen lauloi Tippakurulla. Kanalintuja ei näkynyt, eikä sinipyrstöjä. Niitä ei tainnut tänä vuonna tullakkaan.

Aloitin aamulla lintulaskennan. Vihervarpusia ja leppälintuja tuntui olevan, aika lailla normaalia tulosta.

Nuorttitunturi on hyvin erilainen kasvillisuudeltaan eri puolilla rajaa. Jäkälikkö vaikuttaa sen, että pilvisellä säällä Venäjän puoli näyttää aurinkoiselta, aivan kuin Isä Aurinkoinen valaisisi sitä. Myös nuori männikkö on nousemassa aika tiheänä itäpuolen olkapäälle.

Jäkälää näkyy kauempanakin metsässä.

Iltasella oravapoikue kiipeili rinteen alla kuusessa. Niitä oli 4. Ilm. pesä on samassa puussa. TH


Labels: , , , , , , , ,


Comments:
Eikö variksenmarja, kevätpiippo ja tupassara kuki jo?
 
Voi olla, en ole tutkinut.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?