Sunday, April 05, 2015

Petojen jäljillä / Following tracks of bests

Päivä oli kaunis ja rauhallinen. Yöllä oli asemalla 4-5 astetta pakkasta ja päivällä asteen enemmän lämmintä. Vain iltapäivällä kävi hieman tuulenhenki.

Ilves oli tullut Suomen puolelle Pirunkurun seudulta ja mennyt etelään päin rajan pinnassa. Raatoja siltä en löytänyt muutaman kilometrin matkalla.

Karhu oli pysytellyt Suomen puolella Pulkan seudulla. Jotain se oli syönytkin, koska näin sen jäljillä melko ison paskaläjän. En kuitenkaan löytänyt raatoja. Karhu kulki etupäässä polanteita Alimmaiselle Papuhaaralle ja jäi siellä jatkamaan polannetta etelän suuntaan. Vastakkaiseen suuntaan tuli pari hirveä pitkästi. Toinen oli vuotanut verta kilometrikaupalla, mutta ilm. se oli loukanut itseään poroaitaan eikä karhu kai ollut syyllinen sen kipuihin.

Keskimmäisen Papuhaaran pohjoispuolella oli riekko lentänyt ilm. aitaan ja sen jäännöksien luona oli hiiripöllöpari.

Riekkoja näin elävinä 2+1 yks.

Teeriä oli Ylimm. Papuhaaran luona maassa 10 koirasta ja 3 naarasta, saattoi olla enemmänkin. Teeret nousivat puihin.

Lähistöllä huuteli palokärki.

Papulammen kämpän luona oli liikkeessä 6-7 talitiaisen porukka. Kaksi yksinäistä talitiaista näin myös liikkeessä toisaalla.


Metsoja näin päivän mittaan 9 naarasta ja 7 koirasta. Linnut olivat etupäässä Hirvaskankaalla. Koppelot olivat päivän puissa, mutta ukkometsot kuusten alla.  Vielä on siis koppeloita, ei ole haukat kaikia tappaneet.

Kotovaaran koppelot olivat tulleet takaisin puuhun, jossa ne olivat aikaisemmin. Nyt niitä oli kaksi.

Haaskaojalla seurasin kirjosiipeä, koska epäilin sillä olevan pesän paikalla. Pesää ei kuitenkaan löytynyt. Hirvaskankaalla sen sijaan isokäpylintu kävi kuusen latvassa sen näköisesti, että sillä olisi pesä siellä. Pitää myöhemmin tarkistaa. TH

Labels: , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?