Friday, April 03, 2015

Eilen ja tänään / Yesterday and today

Työmatkalla eilen näin jäniksen alkupäässä Kemijärvellä. Tapionniemessä oli 15-20 yks. naarasteeriparvi. Naarasparvia näkyi pari pienempää myöhemminkin.

Pelkosenniemellä harakka kantoi oksaa.

Lattunassa riekko seisoi tiellä ajaessani ohi. Se oli sorapaikalla syömässä jauhinkiviä systeemiinsä.


Värriöllä kävin vielä lenkin maastossa.  2 riekkoa, 2 pyytä, 2 koppeloa ja 5 ukkometsoa tuli havaituksi. Muuta mainittavampaa ei ollut.

Sää oli kaunis, yöllä pakastui muutamaan asteeseen ja päivällä noustiin hieman nollan päälle. Keli oli hyvä.

Tänään oli aika pilvistä. Yöllä satoi hieman lunta. Pakkasta oli yöllä pari astetta ja päivällä plussaa 1-2 astetta. Tuuli oli heikkoa.

Kotovaaran SW-puolella oli 3 koppeloa ruokailemassa männyssä. Siinä puussa hakoili koppelo monta päivää muutama viikko sitten. Linnut olivat puussa koko päivän ja luultavasti tulevan yönkin.

Rakitsan rinteellä lähti akkateeri männystä. Hirvaskankaalta löytyi 4 ukkometsoa ja yksi koppelo, etupäässä puista. Haaskakummussa oli ukkometso kävelyllä ja Petäjärinteen yli NE lensi vanha merikotka yhden maissa. Metsot olivat vähän vedelleet siipeä, mutta ei mitenkään paljoa.

Kirjosiipiä näin tai kuulin päivän mittaan 9 yks. Yksi pari oli selvästi reviirillä ja 4 lintua varoitteli kuukkeleita. Luult. niilläkin oli reviirit. Aseman savupiippua kävi murentamassa 2 isokäpylintua.

TH

Labels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?