Sunday, March 08, 2015

Tuulista / Windy days

Eilen oli ensin kaunista aamulla, mutta kova tuuli. Tuuli yltyi iltapäivällä myrskylukemiin ja alkoi myös pyryttää. Aika myräkkä oli illalla ja lunta satoi 5-10 cm kasautuen tiettyihin paikkoihin. Lämpötila pysytteli nollan vaiheilla.

Ehdin käydä riistakolmion aamulla melko hyvissä olosuhteissa. Näin vain yhden riekon ja kaksi korppia. Jälkiä sentään näkyi seuraavasti: kettu 11, orava 8, jänis 13, näätä 4.

Kirjosiipiä näin 2 ja taviokuurnia 13 linjan varrella, vaikka niitä ei siellä lasketakaan. Lisäksi Ainijärvellä oli aamulla 11 yks. taviokuurnaparvi.

Aleksi ja Wyatt näkivät vanhan merikotkan Värriö II:n länsirinteen päällä ja Sigrid ja Laura ketun Ainijärven vartion takana mäellä.

Tänään tuuli edelleen melko vauhdikkaasti, mutta aurinko paisteli ja lämpötila käväisi hieman plussalla. Ainikuusikossa istuskeli hiiripöllö pitkään kuusenlatvassa ja koppelo lepäili männyn alaoksilla Kotovaaran lounaispuolella. Aleksi ja Laura näkivät pohjantikan Kuntasjokivarressa. Sigrid poseerasi tykkypuiden alla Ykkösellä. TH ym.


Labels: , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?