Friday, February 06, 2015

Korvatunturissa / By the fell (mountain) Korvatunturi

Kävin muutaman päivän kuvausreissun Korvatunturin maastossa. Kelkkakeli oli aika pehmeä, mutta selvästi parempi kuin etelä-Sallassa, missä oli aivan mahdotonta huppuraa. Säät oli sitä sun tätä, jopa ihan hyvääkin valoa. Pakkasta 5-20 asteen välillä, tyyntä ja tuulista.

Kanalintuja oli tosi vähän. Yhden riekon näin, muutamat jäljet. Koppelon jäljet näin ja vanhat metson hakomisjäljet paljastuivat lumen alta. Jäniksen jälkiä ei näkynyt ensinkään, yhdet näädänjäljet, yhdet oravanjäljet ja jotain vanhoja hirvenjälkiä yhdessä paikassa. Kettu pyöri kämpän liepeillä yöllä.






Sen sijaan pienempiä lintuja oli mukavasti. Kaksi hiiripöllöä näin, käpylintujen sekaparven n. 25 yks., jossa oli kaikkia kolmea lajia (k). Käpylintuja oli Paadesjokilaaksossa kolmena päivänä. Urpiaisia näin kaksi lähekkäistä parvea n. 150 ja n. 50 yks. Kaiken huippuna yksinäinen taviokuurna 6.2. lenteli kuusista toisiin, mitä ilmeisimmin ensimmäinen kevätmuuttaja. Lapintinttejä pyöri puolenkymmenen yks. porukoita käpylintujen liepeillä, kuten on tapana.

Poroja alueella ei juuri ollut, koska niitä ei ole päästetty väliaidan itäpuolelle.

Maisemakuvissa Korvatunturi eri puolilta ja näköala Itä-Saariselälle (Joutsenpäät-Jonlaki). TH

Labels: , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?