Monday, October 20, 2014

Metsoja riittää / Many Capercaillies

Eilen oli pilvistä, viitisen astetta pakkasta. Tänään sateli lunta, mutta kirkastui iltapäivällä. Tyyntä oli, muutama sentti lunta ja 4-5 astetta miinuksella.

Kirjosiipikäpylintuja kuulin ja näin 4 kertaa. Yhteensä niitä oli ainakin 9 yks. Riekkoja näin 5 yks. parven, jo lähes valkeita. Teeriä oli 3 yks. porukka Petäjärinteellä.

Metsoja löytyi. Pari yksinäistä ukkometsoa Väliojan seudulla. Sitten Hirvaskankaalla oli vedetty siipeä. Paikalla oli iltapäivällä 12 koppeloa ja 2 ukkometsoa. Vielä löytyi 1 koppelo, 5 koppelon parvi ja 2 koppelon paritsa Petäjärinteen puolelta. Yhteensä laskin 25 metsoa, mutta jostain syystä tarkistuslaskenta osoittaa vain 24. Mutta koppeloita riittää, vaikka pesintä epäonnistuikin. Ja vaikka tänään löytyi vain 4 urosta, niin aikaisemmin näin niitäkin kymmenkunta. Eli kanta on sen verran hyvä, että jos ensi kesänä pesintä onnistuu, niin ei yksi epäonnistunut kesä vielä katastrofia aiheuta.

Hirviäkin tuntuu olevan. Hirvasjokivarren itäpuolen kuusikossa oli aika paljon jälkiä, tosin vain kahdet tuoreet. Toinen karkasi minua.

Kuntasjokikurussa oli tassutellut ilves. TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?