Friday, August 29, 2014

Kanalintulinjalla / On the bird line

Kiersin eilen 28.8. aseman kanalintulinjan. Sää oli aluksi sateista, mutta myöhemmin poutaantui. Hieman toistakymmentä astetta lämmintä ja jonkin verran itä-koillistuulta.

Pommituskukkuloilla ukkometto lähti männystä. Loppumatkasta Nuorttiaavan jälkeen kuulin ukkometson karkaavan, Pitkänjängän-Lintukurun alueella lähtivät koppelo, 2 ukkometsoa ojanvarresta, ukkometso sekametsästä ja koppelo tai ukkometto kankaan laidasta kurun päältä puusta. Siis vanhoja lintuja kaikki.

Hippiäisiä näin Pommituskukkuloilla 2 poikuetta 5 + 6 yks. ja 2 hippiäistä tiaisten ja puukiipijän + pajulintujen sekaparvessa. Pohjansirkkuja näkyi pitkin matkaa, pari lapinharakkaa, piekana lekutteli myyränpyynnissä Nuorttiaavan W-päässä. Lampareella Nuorttiaavan S-puolella oli kymmenkunta tavia ja sinisorsapari (k). Yli lensi hiiripöllö, joka nähtyään tavit muutti suuntaa ja istahti puun latvaan lammen rannalle. Linnunpyyntiin se ei kuitenkaan alkanut.

Jyppyrävaaran eteläpuolen rinteellä oli matsutakeja (k) paikoin läjäpäin, jopa 20 ryppäässä. Noin paljon ja noin isoja en ole koskaan nähnyt. Ja erikoisesti isohaperoita on paikoin niin, että melkein haittaavat kävelyä. Nuorttiaavan laidalla oli kärpässieniä (k), nekin isoja.

Aleksi oli nähnyt Kotovaarassa n. 5 yks. pohjansirkkuparvessa pikkusirkun. Iltasaunalla lähti riekko kävelemään saunan alta, pysähtyen vähäksi aikaa muutaman metrin päähän. Minä näin saunareissulla 2 riekkoa, toinen lähti laiturilta, toinen sen vierestä lentoon.

Tänä aamuna seitsemän aikaan näin sinipyrstön aseman kurulla. Se oli aikuispuvussa, mutta saattoi olla sama kuin viikko sitten. Puku vaihtuu näihin aikoihin nopeasti. Myös sinirinta oli paikalla. TH


Labels: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?