Tuesday, June 24, 2014

Kuukkelipoikueita riittää / Many broods of Siberian Jay

Yö oli kylmä. Klo 4. aikaan oli reilu aste lämmintä. Kohta tulikin lunta, mutta ei maata valkeaksi. Navakka koillistuuli lisäsi kylmän tuntua. Päivällä lämpesi 6-7 asteeseen ja aurinkokin paisteli.

Laskin kuitenkin lintuja länsipuolella. Nyt oli vähän parempia havaintoja kuin aikaisempina päivinä. Puukiipijä ja hiiripöllöpoikue kuuluivat Pitkänjängän kaakkoispuolella. Piekana (k) kaarteli Nuorttiaavan eteläpuolella ja toinen Pommituskukkulain pohjoispuolella.

Kuukkelipoikueita näin tänään kuusi, niillä tuntuu menevän hyvin. Puolivälinjängän itäpuolella kuului kummaa rääkymistä. Siellä oli myös kuukkelipoikue, mutta jotain muutakin kuului. Lapinharakka oli myös paikalla, mutta ei selvinnyt, minkälaista kiistaa niillä oli. Rastaanpoikia lennähteli karkuun pitkin matkaa, kuvassa punakyljenpoika.

Ykkösen luoteispuolella lapintiaisella oli pesintä kelon kolossa. Siinä on ollut pesintä jo kai kymmenen vuoden ajan yhtäjaksoisesti. Tiheään toivat emot ruokaa poikasille.

Kokonaisuutena lintuja oli vähempi kuin hyvän sään aikana, mutta yllättävän paljon kuitenkin.

Kaksi hirvisonnia lähti kaviomäkeen Nuorttiaavan koivikkosaarekkeesta. Myös porohirvaan näin aavan länsipäässä. Poroja ei puiston alueella olekaan näkynyt aikoihin. TH

Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?