Tuesday, May 27, 2014

Kylmää / cold

Kylmää on pitänyt viime päivinä. Yöllä jopa miinuksella ja päivällä muutama aste plussalla. Aika kuivaa on ollut, mutta pilvistä. Etupäässä. Lunta on enää vähän pohjoisrinteiden kuusikoissa ja tunturinrinteellä.

25.5. kävin Pulkalla ja rajalla. Riekkoja näin yllättävästi 6 yks., 3 urosta ja 3 naarasta. Eivät kaikki silti pareittain olleet.

Naaras palokärki oli Kuntasjokivarrella. Se käyttäytyi kuin ei sillä pesintää olisi.

Kuntaskurun itäpuolella löysin hirven jättösarvet muutama metri toisistaan. Enpä ole eläissäni löytänyt molempia jättösarvia, aina vain toisen. Nämä olivat 5+5-piikkiset. Erään kemijärveläisen tiedän löytäneen molemmat lapiosarvet. Piikkejä niissä oli lähemmäs kaksikymmentä, tarkemmin en muista.

Pulkalla oli itse hirviäkin. Kolme yksinäistä rytisteli karkuun, yksi jäi katselemaankin. Kuljin vastatuuleen, niin ne eivät saaneet vainua.

Joet ja ojat olivat kovassa tulvassa. Rajalla Hirvasjoki loiskutteli sillanpohjaan ja Kotkakurulla oli työmaa jo päästä sillalle kuivin jaloin (k).

Tippaojan lammikolla kävi kova hurina. Kymmenet ellei sadat sammakot pitivät omia turnajaisiaan.

Mettoja ja koppeloita näin muutaman päivän aikana.

Riistakamera oli merikotkan omistelemalla poronraadolla. Siirsin sen rajan varteen päivystämään liikennettä.

Aseman pihassa on ollut koppelo eilen ja tänään. Eilen aamulla tuulihaukka yritti viedä pikkulintua pihasta ja tänä aamuna piekana istahti kurun kuusenlatvaan, matkalla itään päin. Pönttölinnut eivät ole vielä aloittaneet pesintää. TH
Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?