Wednesday, June 19, 2013

Kirjosiivet liikkeellä / White-barried Crossbills flying

Laskin lintuja kuten aikaisempinakin päivinä. Lämmintä oli 6-10 astetta. Tänään oli hieman parempi laskentapäivä kuin eilen.

Kirjosiipiä oli yllättävän paljon. Laskin vähimmäismääräksi linjoilta ja ulkopuolelta 39 yks. Yhdessä parvessa oli jopa 20 yks. Etupäässä linnut lensivät luoteeseen ja pohjoisen ja lännen suuntiin.

Yksi parvi 11 yks. pysähtyi kuuseen Kotovaaran takana. Kauaa kirjosiivet eivät ruokailleet, varmaan huomasivat, ettei puussa paljoa syötävää ollut. sama tilanne nyt on yleensäkin kuusella. Ellei männynkävyt kelpaa, on edessä pitkä matka paremmille apajille. Kun ajatellaan vielä sitä, että kirjosiivet ovat varmaan tulleet Siperiasta, jossa ilmeisesti on siemenkato lehtikuusella ja kuusella. Olispa mukava tietää tilanne siellä. Tässä 11 parvessa kaikki olivat vanhoja lintuja.

Muitakin käpylintuja sain laskentaan, iso- ja pikkukäppäreitä. Laulurastaita on kuulunut mukavasti (kuvassa poikanen). Näin muuten taas tänään hirven, joka aamuvarhaisella roukui linjalla Kakkosen lounaispuolella. Se oli jo kahdeksas hirvi kuuden päivän aikana. Kolme olen nähnyt Sallan ja viisi Savukosken puolella.

Iltasella kävin rengastamassa sinipyrstön poikaset. Kaikki 8 olivat hyvässä kunnossa ja nyt n. viikon ikäiset. Lähistöllä näin myös palokärjen poikasen. Palokärkikin on ilmeisesti pesinyt Kynsivaarassa. TH


Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?