Friday, May 17, 2013

Lämpöaalloilla / On the warm waves

Kevät on edennyt kovasti kolmen viikon aikana. Lumet ovat hävinneet lähes kokonaan Värriötunturin maastosta. Itse tunturissa lunta on vielä niin, että jopa hiihtää voisi. Ainijärvestä lähti jäät 16.5.

Muuttolintuja on havaittu tänä aikana asemalla seuraavasti: järripeippo ja telkkä 30.4., punakylkirastas 10.5., kirjosieppo ja leppälintu 12.5. Sammakko kurnutteli 13.5.

Lämpöaalto nosti ilman lämpötilan 20 plusasteeseen. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Saariselällä näkyi olevan vielä lunta, Nuorttitunturissa lumi oli vähissä.
Ainijärvelle oli ehtinyt ensimmäinen haarapääsky. Järvellä uiskenteli kymmenen mustalintua, kaksi allia (k), 4 tukkakoskeloa, 14 pikkulokkia ja telkkiä, haapanoita ja isokoskeloita. Loitsanlammella ja Rikastamonlammella oli aika paljon lintuja, mutta ei mitään erikoisempia. Kyörteslammelle olivat saapuneet tyllit ja rantasipit, myös joutsenia, haapanoita ja metsähanhi näkyivät sinisorsien ja tavien matkassa. Pajulintuja oli jo monin paikoin ja harmaasiepotkin saapuneet. Kemihaaralla oli yhdessä pöntössä jo alettu rakentaa. TH

Labels: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?