Saturday, December 01, 2012

Pakkaskelissä / Frosty day

Kiersin lenkin rajan varresta Saulle ja sitä kautta asemalle. Vanhoja sudenjälkiä näkyi aitavarressa. Ilves oli tullut etelän suunnasta ja tappanut hirvaan toissa yönä Sauojan latvoille. Jälkiä näkyi myös Hauhonjängällä.

Riekkoja näin 3 parven ja ukkometsoja 4 parven matkan varrella. Urpiaisiakin näkyi kaksi yksilöä.

Hirvasjoella rajan varressa oli pakkanen ihistänyt kosken tukkoon ja vesi oli levennyt metsiin ja jäätynyt. Kuvassa kelkkapolanne on jäänyt veden alle.

Aseman johtoporukka halusi löytää kylmimmän paikan Nuorttiaavalla ja sitä varten veimme eilen mittarin aavan länsipäähän. Aamulla siellä oli pakkasta 27.1 astetta, kun taas vanhassa mittauspaikassa oli vain 23 astetta. Mitähän siellä on lie ollut silloin, kun vanhassa mittauspaikassa mitattiin -51 astetta? TH

P.S. Vesa näki maakotkan lentävän itää kohti Nuorttiaavalla, kun hän mittaili siellä lämpötiloja.

Labels: , , , , ,


Comments:
Luen päiväkirjaasi päivittäin - ja iloitsenkin siitä, että miltei joka päivä postaat näkemääsi ja kokemaasi. Tulee tunne kuin itse kävelisi, hiihtelisi noilla kairoilla. Kuvat ovat upeita - kiitos niistäkin! Kohti pimeintä mennään, mutta taivaan valot näyttäytyvät nyt upeimmillaan. Ja valon hetket vuorokauden ympäri niin hienoja: lumen valoa ja sinistä hämärää. Joulu lähestyy!
 
Kiitos kommentista! Joku on sanonut, ettei kaamos ole pimeyttä. Se on vaan erilaista valoa. Valosta sanoisin, että vähän, mutta hyvää - ellei ole sitten täysin pilvessä. Silloinkin aika sinistä hämärää. Tähän kun lisää vielä kuunvalon ja revontulet, niin jo kelpaa.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?