Saturday, February 18, 2012

Rajaseudulla / By the boarder


-4 astetta ja kova lounaistuuli. Lähes täysin pilvinen päivä. Lunta reilun puoli metriä ja päivän pituus 8 tuntia. Siinäpä olosuhteet kuvaamaan tätä päivää.
-----
Hirvasjoella susiporukka oli käynyt Venäjältä poroaidan varressa, mutta eivät olleet tulleet tälle puolelle. Jäljet olivat aivan tuoreet. Vähän idempänä tuli hirviporukka vastaan tällä puolen aitaa. Siinä oli vaadin vasoineen ja toinen aikuinen naaras, ehkä ylivuotinen. Vaatimella oli pala pois korvalehdestä. Hirvet väistivät ylös Petäjikkö-Pulkan rinnettä.
-----
Pirunkurun eteläpuolen muristalta löytyi kaksi ukkometsoa hakomasta. Nuori metso (k vas.) oli erillään toista sataa metriä idempänä.
Pulkankurun eteläpuolen kuusikossa istuskeli hiiripöllö kuusen latvassa. Se näytti jotenkin nuorelta. Siitä pari-kolmesataa metriä lännempänä istuskeli taas ukkometso (k oik.) hakomismännyssään ruokalevolla. Maasto oli vaihtunut jo harvaksi lakisekametsäksi.
-----
Lähempänä Hirvasjokea istuskeli vielä teerikin puunlatvassa, mutta enempää istujia en nähnyt. Riekonjälkiä näin muutamassa paikassa, mutta lintuja en nähnyt. Käpylinnun ääntä kuulin Hirvasjokilaaksossa, mutta lajia en saanut määritettyä.
-----
Niin, ja Hirvasjoen itäpuolella kökötteli metsäsopuli (k) kelkkapolanteella. Sain väistettyä niin, että otus sattui kelkan suksen ja telan väliin ja selvisi hengissä. Siitäpä se sitten lopulta mutkien kautta pakeni juurakon alle suojiin. TH

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?