Monday, February 13, 2012

Kotkan lentoonlähtö / Golden Eagle getting up from carrion

13.2. tutkiessaan susien tekemisiä Petäjikkö-Pulkalla Tarmo huomasi maakotkan maassa. Sitten kotka yritti lähteä lentoon, mutta ei päässyt. Kotka räpiköi muutamaan otteeseen muutaman kymmenen metriä ja pääsi lopulta juurakolle, mistä se vähän aikaa katseltuaan sai lopulta ilmaa siipiensä alle häipyen alarinteeseen.
Tarmo tutki lähtöpaikkaa ja löysi sieltä porovasan raadon. Poro oli tapettu edellisenä päivänä, mutta tappajasta ei tullut selvyyttä, koska tuisku oli peittänyt jäljet. Ilmeisesti sudet tai ilves oli ollut asialla.
-----
Mutta miksi kotkan lentoonlähtö oli niin vaikeata? Siihen ei löytynyt varmaa vastausta. Luultavasti kotka oli jonkin verran vahingoittunut jostain syystä. Voisi myös ajatella sen syöneen itsensä niin täyteen, ettei jaksanut ponnistaa lentoon. Ehkä molemmat jutut vaikuttivat. Kotka oli kuitenkin vanha lintu ja minusta se näyttää koiraalta. TH, kuvat TK

Labels: ,


Comments:
Eikös kotkan ole aina hankala lähteä lentoon jos jalkojen alla ei ole tukevaa kantavaa maata. Höttö lumi antaa peräksi eikä kotka pääse ponnistamaan sitä tärkeää 10cm jotta saisi siivillä lyötyä alaspäin.Siivissä on kyllä voimaa,mutta vasta kun saa ilmaa siipien alle.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?