Friday, January 20, 2012

Harakka ja muita syömämiehiä / A Magpie and othersKiertelin tänään poronraatojen luona ja kävin riistakameroilla. Korpit pitivät ääntä Kuntaskurun eteläpuolella ja meninkin katsomaan, mikä siellä maksaa. Pysähdyttyäni alueella näin maakotkan lennossa. Ilmeisesti se lähti puusta. Sitten lensi harakka samaan suuntaan. HARAKKA! Mistä se tänne lensi, erämaahan? Nyt täytyy olla kyllä raato jossakin, kun kotka ja harakka ym. ovat läsnä.
-----
Heitin lenkin pysähdellen ja kuunnellen ja palattuani takaisinpäin huomasinkin poronraadon. Korpit kiertelivät kauempana, mutta kuukkeliporukka kävi raadolla syömässä eikä paljoa pelännyt. Niillä oli nyt herkkuhetki, kun isommat ruokailijat pysyttelivät poissa minun ollessani paikalla. Susi tai sudet olivat tappaneet vaatimen ja syöneet peräpäätä ja kylkeä, mutta paljon oli vielä syömistä. Tappo oli tapahtunut viime yönä, eikä raato ollut vielä jäätynyt.
-----
Otettuani korvat kiertelin alueella, mutta muita raatoja ei löytynyt. Hauhonjängän etelä- ja pohjoispuolilla näin hiiripöllöt (2) ja koppeloita pakeni matkan varrelta kolme. Yhden riistakameran objektiiviin oli osunut hirvi yöaikaan.
-----
Lämpötila oli hyvin tasaisesti -11 astetta koko päivän ja taivas oli pilvessä. Aamusella sateli hieman lunta ja tuuli puhalteli kylmästi etelän suunnasta. TH

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?