Wednesday, October 05, 2011

Mettillä lähikairoissa / Hunting

Kävin alkuviikosta mettillä yläkairoilla. Siitäpä onkin aikaa, kun olen edellisen kerran mettästellyt, liekö kymmenen vuotta. Kävin tosin jo etelä-Sallassa aikaisemmin harjoittelemassa.
Näin kun on riistaa mukavasti, niin ei ole varmaan riistakannoille vaaraksi, jos meikäläinenkin käy muutaman linnun ruokavalioon vaihteeksi. Tosin kyllä kamerametsästys sopii paremmin minun nykyiseen asenteeseeni, vaikka on sitä joskus kovastikin mettästelty.

Saalista tuli ihan sopivasti, ohessa pari kuvaa. Kanalintuja näin kolme-neljäkymmentä. Niistä teeriä oli soitimella ja jälkitunnelmissa marjoja syömässä parikymmentä. Heinäsorsia näin maanantaina 3.10. Loitsanlammella 37 yksilön parven, jotka pakenivat kaukaa. Myös mustalintunaaraan näin alueella samana päivänä.

4.10. näin niittykirvisen muuttolennossa lounaaseen ja järrin samoin. Piekana saalisteli suon laidalla Sokliaavan laidalla, sekin jatkoi sitten etelänvoittoiseen suuntaan. Parin päivän aikana näin myös 4 hiiripöllöä Soklin-Kemihaaran alueella. TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?