Monday, September 26, 2011

Taigauunilintu edelleen paikalla / Yellow-browed Warbler still here


Aamukahdeksan jälkeen tuli hömö-lapintinttiparvi pyörimään portaiden eteen. Tässäkin parvessa oli ylimääräinen pieni matkustaja. Tunnistin sen hippiäiseksi, johon eilen vertasin taigauunilintua. Hippiäisiä en ole täällä kuukausiin nähnyt.


Soitin varmuuden vuoksi taigauunilinnun ääntä, jos parvessa olisi sellainenkin. Ja vastaus tuli "tsiit", mutta Kuutsjärven pajukosta. Sieltä se löytyi sitten hyönteisiä pyydystelemästä pajulinnun tapaan. Lintu oli kuitenkin nyt yksin.


Päivän kuluessa seurasin tilannetta ja totesin taigauunilinnun käyvän useita kertoja pajukossa ruokailemassa. Vaikka eilen näin selvät vaaleat juovat siivillä, niin tällä etummainen juova oli pieni. Todennäköisesti se oli kuitenkin sama yksilö, tuskin niitä täällä kahta eri yksilöä perättäisinä päivinä on. Atrappiin se reagoi aika laiskasti, vaikka soitin erilaisia ääniä. Sain kuitenkin vähän parempia kuvia kuin eilen.


Myös punarinta tiksutteli pajukossa ja toisella puolen lampea ehkä leppälintukin. Tiaisten ja muiden houkuttelemana tuli hiiripöllö taas tutkimaan saalistusmahdollisuuksia kuusentärrin latvaan.


Ilma oli tänään kaunis, melko pitkästä aikaa. Aurinko lämmitti iltapäivällä ilman toisellekymmenelle asteelle. Tuultakaan ei paljoa ollut. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?