Saturday, August 13, 2011

Riistakolmio / Game counting triangle


Kävelimme riistakolmion Tarmon ja Ilmarin kanssa tänään 13.8. Sää oli aika hyvä, kymmenisen astetta lämmintä ja puolipilvistä. Yhteen väliin ripsautti hieman vettä, mutta se ei haitannut. Silti vain hikeä pukkasi koko ajan.


Havaintoja kertyi ennätysmäärä. En usko koskaan aseman riistakolmiohistoriassa olleen yhtä paljon kanalintuhavaintoja. Kaikkiaan tulos oli seuraava: pyy 15 yks. (kuvat), riekko 6 yks. ja metso 6 yks. Lisäksi linjalla oli lanka-aitaan lentänyt riekko (muutama päivä sitten) ja linjan vieressä polun varrella yksinäinen pyy. Kokonaismäärä on 27 (29) lintua. Kolmion pituushan on 12 km.Yleensäkin Lapissa ja pohjois-Suomessa on tänä kesänä tavattu paljon kanalintuja sekä riistakolmioilla että muutenkin. Tämä nostaa koko Suomen laskentojen tulokset selvästi plussalle. Syitä tähän on varmaan moniakin, mutta yksi voi olla se, että myyriä on ollut paljon, mutta pikkupetoja ei kuitenkaan ole ollut kovin paljoa ja pedot ovat keskittyneet pyytämään myyriä kanalintujen sijaan.


Lisäksi linjalla tavattiin karhunjälkiä ja -paskoja, jotka merkattiin ylös. Merkkaamattomista lajeista nähtiin hirvi ja tavi. Myös yksi kirjosiipikäpylintu havaittiin. Niin, ja aitavarresta löytyi kännykkä, tosin vettä puolillaan. TH, kuvat TH, TK

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?