Saturday, July 09, 2011

Heinäpoutia / Heat in July


Helleaalto saapui taas tänne. Eilen oli noin 25 astetta enimmillään ja tänään on päästy yli 27. Tuuleskellut on kuitenkin mukavasti ja lämmön kans on pärjätty. Työilmana tämä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen. Sen ovat ranskalais- ja italialaisvieraammekin huomanneet.

Taviokuurnia on nyt aika mukavasti. Jostain syystä ne ovat mieltyneet asumaan Ykkösen puurajalla. Eilen kiersin Ykkösen puurajaa myöten iltapäivällä, ja löysin kaksi poikuetta (k) ja yhden pariskunnan (k). Lisäksi kuului ääntä. Kuurnat syövät monenlaista kasvisravintoa sekä hyönteisiä toukkineen ym.


Piekana naukui länsirinteellä, liekö pyydystellyt tunturinrinteen myyriä.


Linnunpoikasia on paljon maastossa. Rastaanpoikasia pörähtelee tuon tuostakin (k laulurast.). Etelärinteeltä taas pörähti aikuinen punakylkinaaras maasta. Sillä oli pesä 4 munan kanssa, mutta se oli jo toista pesyettä.
Itäpuolella kahisi ukkometso maassa (k). Se oli sulkasadossa, eikä olisi mielellään lähtenyt lentoon, vaan pakeni kävelemällä.Pajulinnun poikaset olivat vielä pesässä Rakitsanjängällä, mutta mutaman päivän päästä ne ovat jo maastossa. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?