Sunday, May 29, 2011

Kirjosiipipoikue / A family of White-barried Crossbill

Eilen satoi koko päivän ja lämpötila jäi alle 10 asteen. Kuitenkin Tapani löysi työmatkalla koppelon pesän veräjän länsipuolelta. Pesä oli kuusen alla ja siinä oli 3 munaa.

Tänään kuulin kuin kirjosiiven poikasen ääntelyä kesätien pönttöalueen itäpuolelta. Tutkin tarkemmin, ja poikanenhan siellä istuikin koivun oksalla korkealla. Se äänteli melkein ilman taukoja "psrit" aikuisten tapaan. Kuulin myös toisaalta samanlaista ääntä ja löysin lopulta toisen poikasen kuusen oksalta. Poikaset olivat lähteneet pesästä muutama päivä sitten ulkonäöstä ym. päätellen.Olinkin kuullut lähistöltä jo parin päivän ajan kirjosiipien ääntelyä ja aivan kuin poikasenkin ääntä jossain vaiheessa. Nyt poikaset lensivät jo niin hyvin, että varmaan ne ovat olleet ulkona pesästä sen ajan kun lintuja kuulin. Mutta ei pesäkään varmaan kaukana ole ollut. Hyvä, että ainakin jollain kirjosiivellä on pesintä onnistunut.
Jonkin ajan päästä emot tulivat ruokkimaan poikasia, jotka lensivät jo emojaan vastaan. Emot olivat kuitenkin hyvin varovaisia lähestyessäni niitä, eivätkä tahtoneet ruokkia poikasia minun näkösällä. Ymmärrän hyvin niiden varovaisuuden. TH

Labels:


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?