Sunday, April 17, 2011

Vaalipäivänä / On the election day


Vaalipäivän sää oli edellisten päivien kaltainen, vähän enemmän kylmäsi yöllä kuin ed. yönä. Päivällä oli muutama aste lämmintä, mutta lounaistuuli oli kova. Liekö sieltä vettä tulossa!


Aamuseitsemältä ulkona käydessä kuulin peukaloisen säkeen kurusta. Sieltä se on eka peukaloinen useimmiten ennenkin kuulunut, nyt vain muutaman päivän etuajassa. Myös koiraspeippo tvinkkaili pihapuissa samalla kuulumalla.


Ainijärven matkalla koppelo käveli hangella Pitkänjängän päässä (k) ja itse Ainijärvellä kuului peipon säe. Autokatoksen vierellä peltomyyräpari riiteli ja toinen pääsi kuvaankin.


Puolivälinmäen kirjosiipi rakensi edelleen, mutta tahti oli huomattavasti hidastunut. Nyt naaras kantoi sisustustarvikkeita.


Pari päivää sitten löysin ed. pesän lähimaastosta kirjosiiven reviirin. Naaras ei vain silloin suostunut menemään pesään, joten haudonta ei ollut vielä alkanut. Tänään löysin pesän naarasta seuraamalla ja nyt jäätiin jo hautomaankin (k). Munia oli jo peräti 3, minä arvelin kahta. Pesä oli 7 m korkeudella kuusen latvaosassa 3 kuusen ryhmässä. Kaikki kuuset olivat sellaisia, että niihin on kuukkelin vaikea istua. Kuukkeleita pyörikin lähipuissa useaan otteeseen seuratessani pesintää ja on mielenkiintoista nähdä, löytävätkö ne jossain vaiheessa istumapaikan tai pesän jollain tavoin.


Kuulin helmipöllön puputusta Puolivälinmäeltä kahdentoista ja kahden jälkeen auringonpaisteessa. Riekkoparikin pakeni minua mäen päällä.


Kävin tarkastamassa Yli-Nuortin sulapaikat, mutta vesilintuja ei vielä ollut.


Iltamyöhäällä oli valkea pupu saunarannassa ja helmipöllö puputti Kotovaaran puolella. Pupu ei siis puputtanut vaan pöllö. Se oli jo toinen pöllö tälle päivälle. TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?