Thursday, April 14, 2011

Rajan varressa / By the boarderKelit on olleet aika pehmeät, tosin viime yönä oli puolenkymmentä astetta pakkasta ja teki hiihtohanget. Paivällä oli taas saman verran lämmintä ja iltapäivällä hanki alkoi olla jo aika löysää. Maantie oli vetinen ja rapainen, varsinkin Ainijärvi-Tulppio väli.


Tarmo on kuitenkin ollut maastossa petojen jäljillä. Poronraatoja on löytynyt 10, osa vanhoja talvellisia, löytämättömiä. Joitakin on syntynyt viime päivinäkin, mm. sudet ovat tappaneet yhden poron (3 k, 1 kuvassa myös riistakamera raadolla). Ilmeisesti ahma on syyllistynyt muiden tappamiseen. Vanhemmissa näkyi merkkejä ilveksen teoista.


Muita havaintoja ovat mm. hirvet, joita on näkynyt Papuhaaroilla nyt jo mukavasti. Muutama kaksoisvasaporukka on ollut (kuten oik. kuvassa). Tänään Tarmo löysi hirven lapiosarven (k) Pulkan maastosta, ei kaukana paikasta, josta pari vuotta sitten löysin useampia lapioita pieneltä alalta. Sarven oli karhu kaivanut hangesta. Kuvissa karhun jäljet, kun se tuli läpi poroaidasta. Toisessa kuvassa susien vastaavat jäljet.


Helmipöllö on ollut useana yönä äänessä. Keskiviikkona puputusta kuului myös päivällä 11-12. aikaan Ykkösen länsipuolelta, lumilinjan varrelta. Se saattoi olla eri pöllö.


Tarmo löysi minkinraadon Papuhaaroilta 12.4. Joku oli tappanut ja syönyt suuren osan pikkupedosta. TH, TK, kuvat TK
Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?