Saturday, April 30, 2011

Elämää pitkospolun varrella / Life by the cause-way

Palokopin luona pitkossillan vierellä näkyi aamuvarhaisella koppelo (k). Lähistöllä oli toinenkin ja linnut röpisivät puihin vähän matkan päähän. Illalla oli saunan luona taas kaksi koppeloa.


Puolivälinmäen kuusikossa jutteli laulurastas aamupäivällä. Kuului myös punakylkirastaan laulua ja muuttavan peipon "jyp". Myös iltasaunalle kuului laulurastaan laulua.


Tarkastin kirjosiiven pesän, jossa oli munia aikaisemmin. Nyt pesä oli tyhjä. Kuukkelit?


Kävin myös kuukkelin pesällä. Siellä oli 3 parin päivän ikäistä poikasta. Emo käväisi pesällä, mutta ei jäänyt lämmittämään poikasia.


Matkalla hoksasin myyrän pitkoksilla Värriöojan luona. Lyhyt häntä ja punertava väritys kertoivat kysymyksessä olevan punamyyrän (k).


Sitten tarkastin Ykkösen kaakkoispuolen kirjosiiven pesän, jossa oli keskenkasvuisia poikasia viimeksi 3 pv sitten. Sekin oli tyhjä. Ilmeisesti kuukkelit taas asialla.


Vielä tarkastin tästä parin sadan metrin päässä viikko sitten matalalta kuusesta löytämäni kirjosiiven pesän, jonka arvelin olevan rakenteilla ja emon hylänneen. Kun löysin pesän, emo lähti pesästä. Olin maassa suksilla. Lähdin pois, ettei sitä hylättäisi. Nyt kuitenkin pesästä katsoi iso poikanen, joten olin tehnyt väärän diagnoosin. Linnut kävivät ruokkimassa ja luulen poikasia olevan enemmänkin. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?