Wednesday, March 30, 2011

Kevätauringossa / In the sun of the spring


Asemalla oli pakkasta aamulla 11 astetta. PP ja poromiehet kertoivat Tuntsalla olleen 28-30 astetta viime ja myös edellisenä yönä. Aurinko lämmitti niin, että päivällä oli varjossa vain -2-3 astetta, ei varmaan juuri enempää Tuntsallakaan. Tuuleskeli päivällä aika reippaasti, mutta illaksi taas tyyntyi.

Kotovaarassa oli metso vetänyt siipeä kovasti. Koppeloiden paikallaolo oli saanut sen ryhtymään moiseen. Koppeloita löytyikin 3 + 6 yksilöä, kaikki männyissä hakomassa aamulla. Metsoa sen sijaan ei näkynyt.

Ykkösen eteläpuolen ikikuusikosta löysin kirjosiiven reviirin. Koiras lauleli ja seuraili naarasta, mutta pesälle ne eivät menneet. Syy menemättömyyteen ei selvinnyt. Koiras kuitenkin ruokki naarasta ja pääasiassa ne olivat melko pienellä alueella.

Kuulin pulmusen ääntä yhdentoista aikoihin kirjosiiven reviirillä ollessani. Varmaan yksi tai useampi lintu lensi pohjoisen suuntaan.


PP kertoi nähneensä 2 pulmusta Peuratunturissa. Saun kuruilta oli löytynyt 5 kiirunan parvi. Kiirunat olivat poseeranneet hienosti Venäjän tuntureita vasten. Myös eilen hän näki yhden kiirunan Takkaselkätunturissa. Ahmanjälkiä oli vuottunut muutaman kerran. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?