Thursday, February 17, 2011

Heleät päivät jatkuvat / Beautiful days go on

Nyt on kovaa tai melko kovaa pakkasta ollut jo kaksi viikkoa. Ainakin muutamaksi päiväksi eteenkin päin on luvattu samaa. Kanalintuja ei paljoa näe, ovat suurimman osan päivää kiepissä, kuten koppelot Kotovaarassa. Myöskään eläinten jälkiä ei ole paljoa. Ketunjälkiä on ollut jonkin verran. Työmatkalla aamulla en nähnyt ainoatakaan kanalintua.

Yli-Nuortin alinarvomittari oli jäänyt lukemaan -41 astetta. Päivällä mittari näytti -32-34.2 lukemia (asemalla -23-25). Aamun pilveilyn jälkeen aurinko paistoi, kunnes tuli täysikuun vuoro valaista. Tuulenvirettä ei tuntunut.


Ainikuusikon kirjosiiven olettamallani pesäpaikalla ei ollut toimintaa. Lähistöllä kyllä kirjosiipipari taas paritteli, mutta pesäpaikka taitaa olla kuitenkin kauempana. Lintuja kyllä alueella riitti, mutta saattaa olla, että osa ei ole vielä aloittanut pesintää.

Pikkukäpylinnun pesällä sen sijaan oltiin kotona. Naaras hautoi pesässä, piti välillä hiljaista sirkutusta ja koiraan käytyä ruokkimassa sitä, kävi naaras pois pesästä varttitunnin iltapäivällä. Kuvassa (alh.) pesä on lumella olevan kävyn takana ja pienen lumikinoksen takana näkymättömissä. Lintukuvissa on kirjosiipiä. THLabels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?