Saturday, January 22, 2011

Uppokelissä / By the bad snow

Yön aikana satoi puolenkymmentä senttiä lunta, mikä tiesi kelkkakelin huonontumista. Koko talvena ei ole suvennut, ja lumi on pehmeätä pohjaan asti. Pahimmillaan hiihtäjää upottaa puoli metriä. Kelkka taas kulkee kuin kuulien päällä, koko ajan kallistelee metsämaastossa.


Satoi hieman jotain epämääräistä, vaikka oli muuten aika poutainen sää. Väliin pilveä, väliin vähän kirkkaampaa. Pakkanen pysytteli alle 10 asteen lukemissa.

Haaskaojan laaksossa istuskeli ukkometso hakomispuussa aamupäivällä. Poikametso taas kuikisteli männyssä kelkkareitin varrella Hirvasjoen itäpuolella iltapäivän puolella.


Kuusikkoisella Tuntsanlatvaharjulla napotti hiiripöllö kuusenlatvanipukassa. Mentyäni lähemmäs kuulin aikamoista sirkutusta. Käpylinnut siellä pitivät mielenosoitusta pöllön johdosta. Etupäässä ne olivat pikkukäppäreitä, mutta oli niissä joku kirjosiipikin. Lopulta pöllö jätti käpylinnut rauhaan, lähtien idän suuntaan.
Asemalla oli tavalliset ruokavieraat. Lähes kymmenen lapintinttiä, puolenkymmentä hömötinttiä, muutama kuukkeli ja yksinäinen oravakin kävi aamulla.

Iltapimeässä viiden jälkeen kuulin jonkun törmäävän ikkunaan. Menin katsomaan ja paikalla oli linnun putoamisjäljet, kokoa hiiripöllö-helmipöllö. Jompi kumpi oli varmaan pimeässä törmännyt ikkunaan, juuri kun katselin päivän hiiripöllökuvia tietokoneella. Soitin molempien pöllöjen ääniä, mutta mitään ei ilmaantunut. Ehkä lintu oli vielä pökkyrässä. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?