Wednesday, January 19, 2011

Viikon lumilinja / The snow line of the weekLumilinjapäivä. Pakkasta 8.5 astetta, tyyntä, pilvistä, vähän sumua tuntureilla.

Lunta reilu puoli metriä, tavallinen lukema oli 55 cm.

Lintujen määrät hyvin samanlaiset kuin ed. laskennassa: pikkukäpylintu 83 yks. (k 2 naarasta), kirjosiipi 25, kuukkeli 4, korppi 1, lapintiainen 3, hömötiainen 3, käpytikka 5, pohjantikka 1 (k koiras) ja riekko 1 yksilöä. Lisäksi 1 määrittämätön tiainen (lapin- tai hömö).

Luin Koillis-Lapista jutun japanilaisten Hiroharu ja Hiroko Morin valokuvanäyttelystä Kemijärven Taiteilijaresidenssissä. Näyttelyn nimi on Hohto ja sen aiheena on talvisen Suomen valo ja hohde, jonka taiteilijat kokevat olevan erilainen kuin Japanissa. Kuvaajat sanovat mm. seuraavaa:

- Talvisen Lapin sanotaan olevan synkkä paikka, mutta meistä talviauringon valo täällä on kauniimpi ja hennompi kuin omassa maassamme.

- Se näyttää joskus hyvin voimakkaalta ja silti kiehtovalta. Niinä päivinä, jolloin aurinko ei tule esille ollenkaan, tulee näkyville tietynlainen hellän valkea hohde, josta pidämme erityisesti. Me todella näemme maanne ihmeellisenä maailmana ja toivomme, että muutkin näkevät sen niin.

Näyttely on avoinna vain viikon 17-23.1.11, joten en pääse tutustumaan. On kuitenkin mukavaa, että Lapin kaamos on saanut ystäviä toiselta puolen maapalloakin. TH

Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?