Wednesday, January 26, 2011

Käpylinnut reviireillä / Crossbills on their revirsSää oli samantapainen kuin eilen. Illasta alkoi tuulemaan navakasti lounaasta ja pakkasta oöi viitisentoista astetta. Tuli kylmä.

Hiihtelin lumilinjan. Lunta on vajaa kuusikymmentä senttiä ja se upottaa hiihtäjää.

Värriöojan länsipuolella suonlaitakuusikossa naaraskäpylintu alkoi lievästi hätäillä, kun tulin paikalle. Paikalla oli myös koiras. Niillä oli selvästi reviiri ja pesäpaikkakin ilmeisesti valittuna, koska pyörivät muutaman kuusen ympärillä. Naaras kantoi jopa pesäaineksia nokassaan (k alh.), mutta pesälle en nähnyt sen menevän, enkä pesää puista löytänyt. Myös lähelle tulleen kirjosiipinaaraan pikkukäppärinaaras ajoi pois. Ehkä pesänrakennus oli vielä harjoittelua, pitää seurata tilannetta.

Muutenkin käpylinnut laulavat jo yleisesti kuusikoilla. Muutamassa paikassa kirjosiivet lauloivat lennossa. Yleensä pesintä alkaa helmi-maaliskuun vaihteessa, saa nähdä miten nyt. TH

Labels: ,


Comments:
Suurkiitos Värriön väelle, erityisesti Teuvo Hietajärvelle ja aikaisempien vuosien osalta Veli Pohjoselle. Nämä luontopäiväkirjan kuvat ovat suurenmoisia. Ihmettelen usein vaimoni kanssa, miten te jokakertaisesti onnistutte löytämään niin mielenkiintoisia kohteita.
 
Kiitos, kuka lienetkin!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?