Saturday, October 02, 2010

Riistaa löytyy / Many kinds of game

B-linjalla lähti alkumatkasta 3 naarasteertä ja yksi uros hakkuuaukean laidasta nousten puihin. Vähän myöhemmin näin vielä 2 naarasteertä mänty-koivusekametsässä. Loppumatkasta nousi siivilleen vanha urosteeri ja heti perään kuului urosriekon päkätys.

Linjalla ei muita kanoja ollut, mutta automatkalla Ainijärvelle näin 5 + 5 metsäkanaa (k). Myös teeriä näkyi 1 + 1 naarasta ja 3 vanhaa urosta.

Vielä näin ampuhaukan (hyvin myöhäinen havainto), kuulin närhen rääkyvän Marjarovassa ja tilhiparvi 9 yks. lensi siellä myös. Räkätteja meni länsiluoteeseen pitkin päivää, mm. n. 10 yks. klo 9.25, 11 + 1 yks. klo 9.32, 7 yks. klo 12.25 ja n. 20 yks. klo 13.30. Muutaman yksilön räkättiparvi lensi jopa etelän suuntaan. Rastaita näin kaikkia neljää tavallista lajia.

Loitsanlammella oli joutsenpari ja sotkia kymmeniä, mahd. myös uiveloita.

Lisäksi näin pari hirveä ja näädän. Nuortinahossa kettu oli kaivanut luolan mellahiekkaan joku päivä sitten. Nyt sinne meni jäljet sisään, mutta takaisintulojälkiä ei ollut.

Kämpän vieraskirjassa oli kirjoitus, että susi oli käynyt kiinni hirvikoiraan metsästysreissulla lähialueilla. Korvaan oli purtu. Metsämiehet myös kuulivat suden ulvontaa iltapäivällä ja näkivät usean suden jäljet alueella.

Sää oli molempina päivinä aika pilvinen ja lämmintä puolenkymmentä astetta. Vettä ei satanut. TH

Labels: , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?