Monday, September 06, 2010

Hakkuualueiden linjat / Game routesKävelin hakkuualueiden kanalintulinjat 5-6.9.2010. Hyvin vaihtelevat olivat tulokset. Ensimmäisellä 20 km reitillä ei näkynyt yhtään kanalintua, ei myöskään ajomatkoilla mönkijällä Ainijärvelle ja autolla linjalle.


Toisena päivänä näin ennätyksellisen määrän lintuja - 55 yksilöä. Taaskaan ei automatkalla näkynyt mitään, vaan kaikki havainnot tulivat kävellessä. En ole koskaan syyskuulla nähnyt kävelymatkalla sellaista määrää. Itse linjalla näin 1+5+1+1+5 teertä, joista n. puolet naaraita ja puolet koiraita. Riekkoja näin 10 yks. parven (k). Linjan ulkopuolella näin 3+1 koppeloa lähellä rajaa. Ja matkalla autopaikalta asemalle näin 4 pyyparvea - 5+7+10+6 yks. (k). Pyitä saattoi olla muutama enemmänkin. Kävelymatkaa toiselle päivälle tuli 29 km.

Lisäksi sedimenttiporukka näki asemalta pohjoiseen pyyparven, ukkometson ja määrittämättömän kanalinnun.Muista linnuista näin 5.9. piekanan ja lapinsirkkuja, pari pohjantikkaa (k). 6.9. lajeja olivat lapinharakka, 2 ampuhaukkaa, 2 hiiripöllöä, pohjansirkkuja, pajusirkkuja ym. Käpylintuja tuli vastaan joka lajia, ja myös pikkukäppäreitä poikasineen (k).

5.9. Ainikuusikon tiellä katseli mönkijöitä naarashirvi ja samana päivänä tuli vastaan myös sarvia hankaava hirvas pienemmän hirvaan kanssa. TH

Labels: , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?