Thursday, September 30, 2010

Kanalintuja / Fowls
Kävelin aseman kanalintulinjan. Vettä satoi yli puolenpäivän, eikä sen jälkeenkään oikein kuivaa ollut. Lämmintä oli puolenkymmentä astetta.

Lintuhavaintoja tuli vaihteeksi mukavasti. Pommituskukkulain maastossa oli yksi koppelo, metso tai koppelo, naarasteeri ja 1 + 2 pyytä. Nuorttiaavan eteläpuolella Lintukurun pohjoispuolella oli suonlaidalla vanha urosmetso ja 5-6 koppeloa (k). Metso nosti mahtavan pyrstönsä pystyyn (k) koppeloiden pörähdellessä puihin. Vähän aikaisemmin lähti yksinäinen ukkometso kankaalta.

Loppupuolen kuruilla oli lähes jokaisella yksi pyy (k), kaikiaan neljä. Yhteensä siis 7 pyytä, 2 ukkometsoa, 6-7 koppeloa, yksi koppelo tai urosmetso ja yksi akkateeri, siis 17-18 lintua.

Länsikurulla oli punarinta, Puolivälinjängällä niittykirvinen ja Jyppyrävaarassa kirjosiipikäpylintuja. Rastaita oli ainakin punakylkiä, laulurastaita ja räkättejä.

Ainikuusikon itäpäässä kierteli korppiparvi kuusikon yllä ja joku niistä laskeutui maahan. Kun vielä närhi tuli sieltä suunnalta lentäen Nuorttiaavan yli kaakon suuntaan klo 14.10., päättelin, että paikalle oli kaadettu hirvi. Sisälmykset houkuttelivat raadonsyöjiä. Hirvikoira kuulosti haukkuvan hirveä paikan koillispuolella tuntikaupalla. Lopulta haukku siirtyi kauemmas ja loppui. Liekö ollut huono hirvi.
Karpalot alkavat olla kypsiä. Niitä näkyi mukavasti Puolivälinjängällä, monet isoja mollukoita. Maisemakuvassa Nuorttiaapaa ja Nuorttitunturi. TH

Labels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?