Saturday, August 14, 2010

Lähes hellettä / Warm
Tuli lämmin päivä, lähes 24 astetta. Illalla tuli kova sadekuuro, aivan heittämällä vettä tuulessa ja ukkonen säesti kauempana. Sitten sade taukosi ja kohta taas paistoi iloisesti aurinko.

Kirjosieppo oli edelleen maisemissa, yleensä ne ovat lähteneet. Sinipyrstön ääntä kuului myös. Puukiipijä pysähtyi vähäksi aikaa Kuutsjärven itäpuolelle aamupäivällä. Kirjosiipiä kuului muutamaan otteeseen eri puolilla, ja vihervarpusiakin tuntui olevan vielä entiseen malliin, ainakin Syväkurun länsipuolella.

Sen sijaan Syväkurun sinipyrstöä ei enää kuulunut ei näkynyt. Se on ilmeisesti lähtenyt.


Lähistön kuusikossa taviokuurna (k) istuskeli pajussa syöden metsäkurjenpolven siemeniä. Sitten se nokki myös pajun silmuja ja mustikoita. Mustikoistahan se syö vain siemenet.

Sieniä on kovasti metsissä, on haperoita, tatteja ja myös rouskuja. Isohaperot ja tatit (k) voivat olla todella isojakin. Ja onpa vielä mehukkaita hillojakin korpipaikoissa.


Ilari näki tänään kesän ensimmäisen ohdakeperhosen täällä, Kuutsjärven itäpuolella. Samalla hän siirsi kesän pohjoisinta havaintoa Suomessa yli 300 km pohjoiseen. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?