Tuesday, August 17, 2010

Kirkasta ja viileää / Bright and cool

Eilen ja tänään oli aika samanlaiset päivät, viileätä aurinkoista. Eilen yöllä jäätiin hieman plussalle maanpinnassa yöllä, mutta viime yönä oli -0.4 astetta. Päivisin oli max. n. 12 astetta. Tänään tuuli voimakkaasti.

Eilen aamupäivällä näin molemmat sinipyrstöt kankaalla 100 m Kuutsjärven tiheiköstä. Pääsin kattelemaan niitä kiikarilla läheltä ja eka todella näytti nuorelta ja toinen naaraalta. Tuntomerkeistä olen käynyt meilikirjeenvaihtoa alan spesialisti Roni Väisäsen kanssa. Lintuja en tiheiköstä enää löytänyt.

Muita eilisen lintulajeja olivat mm. peukaloinen, rautiainen, pajulintu, keltavästäräkki, metsäkirvinen.

Tänään matkalla Ainijärvelle tapasin välillä kaksi pyypoikuetta, 7-8 lintua molemmissa. Puolivälinjängänmäellä lauleli kirjosiipikoiras kuin reviirillä, tosin ei kovin innokkaasti. Paikalta löytyi seurannan jälkeen myös naaras, jolla ei näyttänyt olevan kiirettä pesälle. Juomapaikalla oli parin lisäksi toinen koiras. Lähistöllä kerjäsivät ruokaa pikkukäpylinnun poikaset, joten käpylintujen pesintää tapahtuu näihin aikoihin. Metsän yläpuolella kaarteli myös tuulihaukkapari iltapäivällä.

Ainijärvellä olivat vielä räystäspääskyt paikalla, ainakin osa niistä.

Yli-Nuortin ravassa mönkijäreitillä aavan eteläpuolella oli melko tuoreet ahmanjäljet. Peto oli laukkonut edestakaisin reittiä pitkin. TH

Pidimme riistakameraa Ainikuusikon mönkijäreitillä heinäkuun alkupuolella muutaman päivän. Kuvissa kulkijoita.

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?