Thursday, February 18, 2010

Viikon varrelta / During the week


Kylmää on pitänyt viime aikoina, mutta silti on luntakin tullut niin, että kelit ovat olleet aika pehmeät. Väliin on ollut kova vinkka, ja yhdessä pakkasen kanssa luonto on ollut lujilla. Pakkasta oli pari yötä sitten 37.5 astetta Nuorttiaavan alinarvomittarissa. Mittakepissä on lunta 50 cm, mutta yleisesti sitä on 60-70 cm.

Susia on ollut viime aikoina Nuorttitunturin-Papulammen alueella. Jäljistä päätellen niitä on ollut kolme. Myös poronraatoja on maastosta löytynyt (kuvassa alh. oik. suden tappama 18.2.). Tarmo on löytänyt 7 kpl ja poromiehet kuinka lie paljon. Ahmakin on tehnyt yhden raadon Nuorttitunturin luoteispuolelle jängälle 16.2. (2 k).


Ykkösen-Rakitsan alueelle on ilmaantunut riekkoja. Ykkösen koillispuolella Tarmo sai kuvaan kolme (13.2.) ja Rakitsan alta yhden (15.2.). Jälkiä on ollut kyllä niin, että luulisi lintuja olevan enemmänkin. Petäjikkö-Pulkalla kuvaan joutui naarasteeri 16.2. (k).Keskiviikkona 17.2. Tarmo havaitsi lumilinjan päätteeksi n. kymmenen yksilön taviokuurnaparven ruokailevan kuusissa lumilinjan länsipään kohdalla. Ensimmäinen muuttolintulaji on siis saapunut. TH, TK (kuvat TK)

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?