Wednesday, May 06, 2009

Tien varrelta / By the road
Tulomatkalla töihin näin aamulla 6 koppeloa, yhden ukkometson ja 2 naarasteertä. Ukkometso oli kahden koppelon kanssa pitämässä soidinta tiellä 7 jälkeen.

Arvosjoella oli n. 60 joutsenta ja vähän muita vesilintuja. Tosin lumisade vaikeutti havainnontekoa. 2.5. käydessäni siellä lintuja tarkkailemassa siellä oli enemmän lintuja kuin nyt, mutta paras hanhien muutto oli mennyt ohi. Joki oli jo silloin levennyt jonkin verran ja jängät sulaneet, joten hanhet ja monet muut olivat jo painuneet suolle. Nyt joki oli tulvinut jo ainakin 50 m leveäksi. 2.5. havaitsin mm. metsäviklon, valkoviklon ja saukon.

Martilta vähän pohjoiseen lensi 5 metsähanhen parvi koillista kohden yhdeksän maissa. Pultoseljässä lähti piekana (Buteo lagopus) lentoon kelosta (k).

Kävin Sallassa Ainijärveltä käsin ja sillä matkalla näin kanalinnuista vain yhden ukkoteeren ja yhden koppelon (k). Lattunassa oli lapinharakka ja toinen Soklissa Yli-Nuortin varrella. Kävin Loitsalla toteamassa, että myös heinäsorsat olivat saapuneet sinne. Niitä oli 4 yksilöä ja varmasti ne ovat olleet maisemissa jo jonkin päivän, mutta aika myöhässä tänä vuonna.

Aamulla Kemijärvellä ollut lumisade ehti iltapäiväksi Värriölle, tullen täällä räntänä. Luonto oli siten aika hiljainen. Lumen keskisyvyydeksi Tarmo mittasi pitkällä lumilinjalla n. 40 cm. TH

Labels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?