Tuesday, March 31, 2009

Petojen jäljillä / By the tracks of beasts

Tarmo löysi tänäänkin pari pedon tappamaa poroa. Toisen oli susi laukottanut kiinni kelkkapolanteella ja tappanut polanteen viereen jyrkkään mäkeen (k) viime yönä (toisessa kuvassa suden jälki + vertailuhanska). Toinen taas oli parinsadan metrin päässä. Se oli vanhempi tapaus, jonka tekijästä ei ole varmuutta, saattaa olla ilves (tosin tyyli on susimainen, kommentti TH). Tällä porolla oli ollut sikiö vatsassa, se näkyy kuvassa hangella.


Yhdessä kuvassa on jo aikaisemmin löydetty ilveksen tappama poro, jonka ilves oli peittänyt. Tämä viittaa siihen, että ilves on aikonut tulla uudellen syömään raatoa. Yleensähän ilves ei syö haaskaa. (kuvat TK)

Labels: , ,


Comments:
onko järkiä laittaa tämän näköisiä kuvia yleisesti katsottavaksi???muokatkaa vähän edes niin ei pahimmat jäljet näy...
 
Tämä on erämaan ja poronhoitoelinkeinon arkipäivää. Värriön henkilökunta on tehnyt petoseurantaa puiston alueella vuodesta 1967. Petojen tappamat porot raportoidaan paliskunnille, mm. lähettämällä raatojen korvat tunnistettaviksi ja edelleen petokorvausten perusteeksi.

Veli Pohjonen
 
joo sen tiedän ja hyvin mutta nyt oli vaan kysymys näistä kuvista.että kannattaako ihan tämänlaisia kuvia laittaa esille???
 
Aika pieneltä näyttää tuo jälki suden tekemäksi. Tai sitten hanska on valtava :D
 
Pieni susi se olikin. Epäiltiin jopa koiran ja suden risteytykseksi.

Hanska on aika lailla normaalikokoa.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?