Friday, April 12, 2019

Kekkosessa / In national park Urho Kekkonen

Kävin 11-12.4. Kekkospuistossa Saariselän laidalla asti peto- ym. tilannetta tarkastamassa.


Pedonjälkiä näkyi vain vanhemmat ahmanjäljet Korvatunturin molemmin puolin. Pedon tappaman poron löysin Vieriharjusta. Taposta oli jo useita viikkoja ja raatoa oli syöty melko paljon, mutta pää ja korvat olivat vielä raadossa. Ilm. ahma oli käynyt. Lähistöllä oli kettu makuulla.


Maa- ja merikotkan näin matkan varrella.


Poropirtinojalla näkyi hiiripöllö katselevan kelon kolosta 11.4. Sillä näyttäisi olevan pesintä, koska lintu oli kolossa vielä seuraavanakin päivänä 12.4. ja tällöin oli toinenkin lintu kelon latvassa. Ojan toisella puolella kävin tarkastamassa kelon kolon ja ehdittyäni kelkalla puun alle, tuli helmipöllö katsomaan reiästä. Kuvaa en ehtinyt siitä saada, koska lintu hävisi heti johonkin. Silläkin voi olla pesintä tulossa tai menossa.

Hauhossa lähti myös palokärki samaan tapaan kelon kolosta mennessäni tarkastamaan sitä illalla 12.4. Samana iltana kuulin palokärjen ääntä myös Törmäojalla.

Metsoja näin kaikkiaan 36 kpl, suurimmaksi osaksi koppeloita ja lähellä rajaa. Riekkoja näin kaksi ja muita kanalintuja ei tullut vastaan.

Hirviä näin emän ja vasan Jaurilla.

Keli oli hyvä. Pakkasta muutama aste yöllä ja päivällä vähän nollan yläpuolella. 12.4. tuli lumikuuroja paisteen välissä.


Kuvissa mm. kuva Kolsalta Rannimmaiseen murustaan ja toinen kuva Rannimmaiselta murustalta Kolsalle (Nuorttijoki). TH


P.S. Laitoin vielä kuvan kypärän peilipinnan kautta otetusta omakuvasta.



 

 

 

 

 
 

Labels: , , , , , , , , , ,


Comments:
Todella upeita kuvia Lapin luonnosta! Sopisiko, että nostamme toisinaan joitakin otoksia ja linkit Luontopäiväkirjaan Viikin Kampuksen @LifeScience twitter -tilille ja Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan facebook sivuille?

Terveisin,

Joonas / Viikin viestintä
joonas.kolehmainen@helsinki.fi
Puh + 358 (0)50 – 4150423

 
Kaikin mokomin.

Teuvo
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?