Thursday, February 07, 2019

Kunnon talvea / The winter is here

Viime päivinä on pitänyt kunnon talvea. Eilen oli yli 20 astetta pakkasta, tuuli ja satoi lunta, jopa aurinkoa näytti yhtä aikaa edellisten kanssa. Lunta on vain  puolisen metriä, mutta tykkyä puissa on ihan mukavasti, joten näkymä on hyvin talvinen. Tänään oli pakkasta 13-21 astetta, mutta aika tyyntä. Tunturin lumilinjalla on keskim. 52 cm ja pitkällä linjalla 45 cm lunta.

Kimmo laskeskeli talvipäivien vähenemistä Itä-Lapissa ja tuli siihen tulokseen, että n. 400 vuoden päästä täällä ei ole enää lunta tällä vauhdilla.

Maanantaina lensi vanha maakotka aseman eteläpuolitse itää kohti. Eilen näin kotkan kaartelevan Ainikuusikon yllä puolenpäivän aikaan, mutta tarkemmin en saanut sitä määritettyä, ilm. maakotka. Kotkan jälkeen n. 300 m päässä lähti 6 yks. riekkoparvi Nuorttiaavalta. Ja puolisen kilometriä niistä tuli ukkometso reilusti puunlatvojen yläpuolella vastaan pohjoisen suuntaan. Muutapa en nähnytkään pitkällä lumilinjalla ja sen oheisilla siirtymätaipaleilla.

Tänään näin yhden riekon tunturin rinteellä. Ainikuusikossa nousi hiiripöllö kuusenlatvaan yhden maissa mennessäni Ainijärvelle. Palatessamme kahden aikaan pöllö oli toisen kuusen latvassa.

Tapani oli töihintulomatkalla nähnyt hirven tiellä Kyörteslammen länsipuolella. TH, KN
 

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?