Sunday, October 28, 2018

Talviaikaan / In the wintertime

Eilen maalailin kanalintulinjaa puiston ulkopuolella. Nuorttijokivarressa kuulin ja näin kaksi joutsenporukkaa lennossa etelän suuntaan aamupäivällä. Kolmaskin porukka kuului, mahdollisesti nekin lennossa. Myös hiiripöllön näin kaukaa.

Itse linjalla näin vain ukkoteeren. Se kukerteli männyn latvassa vajaan parinsadan metrin päässä.

Tänään seurasin aseman ruokintapaikan elämää, samalla kun laitoin lisää syötävää. Koirasjärripeippo ja närhi ovat edelleen paikalla. Tiaisia on kolmea lajia sekä muutama kuukkeli. Ilmeisesti oraviakin käy paikalla, mutta näin vain jälkiä. Kettukin oli käynyt ainakin lähistöllä. Myös korppi lentelee aseman ympärillä ronkkuen. Ilmeisesti sekin on käynyt välillä jotain sapuskaa saamassa aseman pihapiiristä.

Iltapäivällä lensi Kuutsjärven yli pohjoiseen kolmen kanalinnun parvi. Menivät niin korkealla, että en saanut määritettyä. Olivat ehkä naarasteeriä. Kolme naarasteertä oli muuten aamulla Kotovaarassa uran varrella.

Viime päivinä on kertynyt huurretta ja heikko lumisade on tuonut oman osansa puiden kuorrutukseksi. Aseman mittakepissä on vain yksi sentti, mutta tunturin päällä senttejä on jo useita.


Viime yönä siirryttiin talviaikaan ja pakkasta olikin yöllä 15.5 astetta Yli-Nuortilla. Päivällä oli enää neljä astetta, mutta ensi yöksi taas kirkastuu ja kuu nousee. TH

 
 
 
 

Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?