Tuesday, September 04, 2018

Rikas päivä / A rich day

Päivä valkeni kauniina. Aamulla oli lämmintä alun toistakymmentä astetta, mutta lämpeni vielä muutaman asteen. Sitten kuitenkin tuli pilvet ja ilma jäähtyi jonnekin 10 asteeseen. Satoi vielä tihkua ja illalla pisaroitakin.

Kävin aseman lintulinjan. Riistaa näkyi tuhansia kiloja. Yksinäisiä ukkometsoja näin kolme, ukkometsoparin ja koppelopoikueen näin myös. Linnut olivat kuusikoilla, puronvarsilla ja suonlaidassa. Siis aika kosteissa paikoissa, mutta enempi vaikutti se, että mustikkaa oli paikoilla runsaasti.

Jyppyrävaaran Välikurulla tuli hirvilauma minua kohti. Niitä oli naaras kaksoisvasoineen ja sonni n. 7/7-piikkinen. Hirvet olivat kuitenkin niin lähellä, että tökkäsivät minun hajujälkiini ja karkasivat vauhkoina. Muuten ne eivät minua huomanneet. En ehtinyt saada kameraa valmiiksi.

Hiiripöllön näin lähes vuoden tauon jälkeen Puolivälinjängän laidalla. Toinen näkyi jo illalla saunareissulla kurun eteläpuolella (kuvissa Pv-jängän lintu).

Virtavästäräkki nousi purolta Jyppyrävaaran eteläpuolelta. Ääntä päästämättä se istahti kuusen oksalle ja jollain lailla sain sen määritettyä.

Toinen harvinaisuus raksutteli Länsikurun pajukossa. Sinipyrstö (k) on luultavasti sama, jota on havainnoitu viime päivinä aseman luona. Nyt se oli n. 400 m päässä. Länsikurulla äänteli myös leppälintu.


Pohjantikkoja kuulin ja näin kaksi ja yhden käpytikan.


Metsäkuva Pommituskukkuloilta. THLabels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?