Thursday, July 12, 2018

Linnunpoikasia helteessä / Youngs feel hoot

Helteen rajoilla käytiin tänään. Luonnolle sää on kuitenkin kuuma, kun aurinko paistaa päin näköä. Tämän totesivat urpiaisen poikaset, kun ennen puolta päivää käväisin katsomassa niitä. 23 astetta oli varjossa ja auringossa varmaan yli 30 astetta. No, toivottavasti emo osaa pitää huolta. Poikasia oli ilm. neljä.

Pajulinnun poikaset olivat jo maastossa. Ilmeisesti kuusen alaoksilta pörähti lentoon 3-4 poikasta, jotka olivat vasta vähän aikaa sitten lähteneet pesästä. Ehkä pari päivää sitten.

Kirjosiepon poikaset tekevät lähtöä näin päivinä. Osa on lähtenyt, mutta muutamassa pesässä on vielä poikaset. Myös yhdellä talitintillä on seitsemän poikasta vielä pesässä.

Lintujen pesintä ei kuitenkaan vielä näin aikaisin lopu. Joillakin yksilöillä poikaset lähtevät pesästä vasta elokuun lopussa tai vasta syyskuun alussa. Näin on mm. urpiaisella, viherpeipolla, taviokuurnalla ja talitiaisella. Käpylinnuista nyt puhumattakaan, joilla saattaa mennä marraskuun puolelle hyvän käpysadon vuonna. Ei kuitenkaan tänä vuonna, vaikka tänään kaksi isokäpylintua näinkin. TH
 

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?